Nieuws

Bronvermelding: AD.nl - Link naar het bericht

'Speciale woonvorm arbeidsmigrant nodig'

Arbeidsmigrant aan het werk in een kas in Etten-Leur. © Gerard van Offeren/Pix4Profs

Partij Westvoorne wil dat er speciale huisvesting komt voor arbeidsmigranten. Bijvoorbeeld door een groot pand te bouwen in het kassengebied in Tinte. Dit moet eventuele overlast van deze groep huurders voorkomen.

In het Rotterdamse haven- en industriegebied en in de glastuinbouw op Voorne-Putten zijn volop arbeidsmigranten werkzaam en nodig. Ze wonen nu veelal in particuliere huizen.

,,Dit verstoort de woningmarkt en zorgt soms voor overlast in de woonkernen'', zegt fractievoorzitter Emma van Blom van Partij Westvoorne Volgens haar zijn er voorbeelden van woonvormen voor tijdelijke arbeidsmigranten in het land. Zoals een verbouwd klooster met voldoende activiteiten in Welberg. Van Blom vindt dat er in Westvoorne ook voldoende ruimte is en dat er ondernemers zijn voor zo'n soort huisvesting.

Het voorstel krijgt binnen de raad alleen steun van Inwonersbelang Westvoorne en raadslid Nico Groenewegen van het CDA. Het betekent evenwel niet dat er niets gebeurt. Wethouder Marja Roza (VVD) zegt dat ze met Brielle een huisvestingsbeleid voor arbeidsmigranten opzet.

Bronvermelding: AD.nl - Link naar het bericht